Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tudnivalók

 

ÉRKEZÉS

A rendelő helyét a "Térkép" menüpontban útvonaltervező segítségével is megkeresheti,ha rákattint a "Nagyobb térképre váltás" linkre.

A  rendelő lépcsőházába a kaputelefon segítségével juthat be, a "NŐGYÓGYÁSZAT" gomb megnyomásával. A rendelőt az első emeleten találja,tábla jelzi. A telefonon előjegyzett időpont előtt elegendő 5-10 perccel korábban érkeznie,igyekszünk mindenkit az egyeztetett időpontban fogadni.

VÁRAKOZÁS

Az időpont egyeztetések ellenére időnként kisebb-nagyobb időcsúszás előfordulhat,mivel mindenkire annyi időt szánunk, amennyi a maximális ellátásához szükséges. Ezt sajnos a bejelentkezés időpontjában nem lehet pontosan tervezni. Az esetleges várakoztatásért előre elnézést kérünk.

A kényelmes várakozás érdekében kérjük,hogy mindenki legfeljebb egy kísérővel érkezzen,a többieknek addig ajánlunk egy kis nézelődést,esetleg vásárlást a szomszédos üzletkomplexumban.

ez.jpgVIZSGÁLAT

Kérjük, a vizsgálatra készítse elő TAJ-kártyáját,időrendbe rakott korábbi nőgyógyászati leleteit.

Adatrögzítést követően egy megbeszélés során tárjuk fel az aktuális panaszokat. 

Szóba kerülnek korábbi betegségek, kezelések, terhességek, szülések, a menstruációs ciklus jellemzői. A beszélgetést követően a nőgyógyászati vizsgálathoz intim fülkében tud elkészülni. Mindenkinél teljes nőgyógyászati vizsgálat történik : a kismedence áttapintása,a méhszáj kolposzkópos megtekintése,citológiai mintavétel,a kismedence ultrahangos szűrése,a mellek ellenőrzése.Természetesen a fenti vizsgálati sortól - egyénre szabottan,kérés és megbeszélés szerint - eltérhetünk. Kismamáknál hüvelyi vizsgálatot csak indokolt esetben végzünk.

A  vizsgálatot követően megbeszéljük , értékeljük a találtakat és közösen döntünk a további teendőkről.

KONZULTÁCIÓ

A méhnyakrák-szűrés eredményét közlő leletet a vizsgálatot követő héten e-mail címre küldjük, vagy - kérésére- telefonon értesítjük. Amennyiben a rendelésünkön készült cytológiai lelete alapján személyes megbeszélés szükséges, arra - rendelési időben - soron kívül biztosítunk lehetőséget.

 

CINtec PLUS biomarker vizsgálat

A CINtec PLUS egy  immunhisztokémiai módszereken alapuló vizsgálat, amelyet a rákszűrés során levett kenet sejtjein végeznek. A levett kenetet először hagyományos mikroszkópos technikával a rákszűrés szempontjából vizsgálják, majd ugyanezen a keneten a kóros sejteket egy speciális immunhisztokémiai festéssel kezelik. Az eljárás kimutatja, ha a sejtmagokban megjelentek a rákkeltő HPV gének.

A vizsgálat eredménye alapján azonosíthatóak azok a páciensek, akiknél a HPV vírus DNS már beépült a sejtmagba, tehát a sejtben elindult a rosszindulatú folyamat. Így pontosan meghatározhatjuk a további teendőket,dönthetünk a műtétes beavatkozás szükségességéről.

 

2.orchidea.jpg